Oppussing av kjøkken 17 – strøm

vifte, srøm, internett, check! insert server :)I går kom min kjære bror elektrikeren igjen for å legge opp litt mer strøm. Denne gangen var det å legge kabel langs en nylagt list og opp til koblingsboksen ved siden av døra for å gi strøm til oppvaskmaskinen, kjøleskapet og den framtidige benkebelysningen som stod på planen. I tillegg fikk vi lagt kabelen som gikk fra lysbryteren og over døra til koblingsboksen på andre siden til å gå inni dørlista i steden. Penere slik :) Vi hadde også i planene å få lagt opp strøm i serverskapet, og i ventilatorskapet til mikroventilatoren vår. På bildet til høyre vises den fine 4-veis kontakten vi har fått inn i serverskapet :) Da har vi strøm til server, svitsj, trådløs router og en ekstra ;) Den lille grå kabelen som stikker opp av bunnen er selvsagt nettkabelen som kommer inn :P

mikroventilator på plassMed strøm på plass i ventilatorskapet var det bare en ting å gjøre: sette inn mikrobølgeovnen med ventilator. Det gikk ganske smertefritt, med hjelp av en god monterings-anvisning. Vi har ikke satt på dekksiden som skal skjule det lille området over der fronten på mikrobølgeovnen slutter og ventilatorskapet begynner ennå, men det så ikke så vanskelig ut. Vi har satt inn kullfilter siden borettslaget ikke tillatter avtrekk ut (selv om vi hadde det før…), men det går likevel et rør opp fra ventilatoren og opp til toppen av skapene. Vi er litt usikre på hvorfor dette var nødvendig, men bruksanvisningen sier at man skal gjøre det, uansett om man skal dra lufta ut eller ikke. Jeg tipper det er for å lede lufta ut av skapet, men jeg har ikke noe greie på hvordan det her fungerer. Vi har vinklet røret slik at lufta vil bli ledet mot lufteluka der hvor lufta tidligere ble dratt rett ut, men ikke ført røret helt bort. Vi kommer til å bokse inn rommet over skapene, så ingenting av dette blir synlig.

Vi gjorde også et lite forsøk på å få hengt opp en ny lampe i taket (hadde vært greit å hatt litt lys på kjøkkenet igjen…), men det viste seg at den platen som hadde hengt i taket før ikke hadde noen krok, noe som er nødvendig for den nye lampa, så da må vi kjøpe en ny sånn plate først. Vi fikk ellers ikke satt på noe mer benkeplate, siden strømgreiene alltid tar lenger tid enn man tror… Men nå gleder jeg meg til å prøve den nye mikroen :) Selv om jeg egentlig er ganske lei av mikrobølgemat etter å ha levd på det i stor grad siden vi startet oppussingen :S

Leave a Reply