Oppussing av kjøkken 18 – dør til besvær

I går hadde jeg tenkt å montere noen dører på veggskapene. Som med så mye annet, så er ting lettere sagt enn gjort. Etter å ha åpnet en dør og sett på hvor den skulle festes, så oppdaget jeg at noen av skapene var festet samme gjennom det nest-øverste hullet på siden, noe som var litt dumt, siden dørhengslene skulle festes i de to øverste… Hvordan kunne dette ha skjedd? Jeg bladde febrilsk igjennom haugen med monteringsanvisninger og så at alle de for veggskapmontering, med unntak av den for ventilatorskapstammen, viste at skapene skulle festes sammen i de nest-øverste hullet. Hva i alle dager? Riktignok, så viser de det ikke eksplisitt med nummerering av hullene, men det er ganske tydelig at skruen settes i det nest-øverste hullet på tegningen. Monteringsanvisningen for ventilatorskapet derimot, har eksplisitt nummerering og viser tredje øverste hullet. Det samme gjelder for benkeskapstammene, så der er det riktig. I tillegg hadde vi satt en skrue “feil” (i det tredje øverste hullet), så da var det tre skruer som stod feil. Man kan jo tenke at det bare er å flytte, men hullene blir boret litt større før disse skruene sitter i, så jeg var nervøs for at skruene til hengslene ikke skulle passe i disse hullene. Det ser heldigvis ut til at det går greit. Men det var en unødvendig og slitsom affære å måtte bore nye hull langt der oppe over hodet mitt, og flytte disse skruene. Lærdom? Åpne en døreske i et tidligere stadie og se på hvor de skal festes…

skuffseksjon, nå med skufferSå kunne jeg endelig ta fatt på den første døra. Jeg festet hengslene i en fei, og begynte å skulle sette døra på plass. Nei, det var ikke snakk. Det var liksom helt fullstendig håpløst å få hengselbiten som satt på døra og hengselbiten som satt på veggen i skapet til å klikke sammen. Håpløst. Jeg er vel for svak tenkte jeg. Jeg klarer ikke å både holde døra rett og yte nok kraft konkluderte jeg med, og ga etter en stund opp. Så bestemte jeg meg for å sette i noen skuffer i steden. Det gikk mye bedre :) Simsalaswoop, så var de på plass. Det vanskeligste var faktisk å finne frontene… Jeg måtte lete under sofaen, under senga, og bak noen esker i gangen for å finne ut av hvor de riktige frontene var hen. Alle eskene er jo like!! Store og paddeflate… Jeg klødde meg litt i hodet da jeg så den lyse blåfargen skinne mot meg i esken. Hadde vi ikke kjøpt hvite fronter? Men jeg så raskt at det var dekkfolie ;) Tenkte jeg skulle la den være på til vi var ferdige. Beskytte i det lengste mot våre brå bevegelser med skarpe objekter…

den første dør...Da Asbjørn kom hjem fikk jeg ham til å gjøre et forsøk på døra mi. Men han kom ganske raskt fram til samme konklusjon som meg: dette går jo ikke. Men han oppdaget det jeg var for blind til å se. Hengselfestene i skapet var montert feil vei. D’oh! En kjapp snuoperasjon senere, og døra klikket raskt på plass ;) Oh well, lærdom? Tja, se nøyere på hengslene?

I går fikk vi kjøpt fliser også. Og en haug med stæsj å feste dem med :P Håper vi har fått tak i alt vi trenger. Vi skal nå legge fliser for første gang i våre liv, og ingen er her til å veilede oss. Måtte flisegudene være med oss! Hvilke fliser det ble? De første vi så som vi likte, de dyre ;) Faktisk, etter at vi så dem, så har ingen andre fliser vi har sett vært fine nok :P Bortsett fra at vi har sett den samme flisen noen andre steder, enda dyrere ;)

Leave a Reply