Oppussing av kjøkken 20 – mysterier

fronter på plass på øvre og høyre del av kjøkkenetI går var det tid for dørmontering. Siden vi nå hadde funnet ut hva som var riktig vei å feste hengslene, så gikk det ganske så greit ;) Dør etter dør klikket på plass uten de største komplikasjonene. Vi festet også dekksiden over mikrobølgeovnen (som egentlig er en skuffefront som passer akkurat i hullet) og skar ut og festet en foring foran sprekken mellom 50-skapet og varmtvannsberederen. Vi fikk imidlertid litt problemer da vi skulle justere alle dørene slik at de alle står fint på samme nivå. Det viser seg nemlig å være mer fatalt enn først antatt at noen skap ikke er 100% i vater. Det er da umulig å få justert dørene riktig i forhold til skapene ved siden av. Vi har derfor et par skap vi må justere opp ørlitegrann (1-2 mm) der de to møtes, og skapet som er helt i enden og nesten blokkerer for lufteluka må opp noen millimetre. Problemet med dette skapet er at det står foran ramma til lufteluka, og dermed ikke kommer helt inntil veggen øverst. Derfor siger det litt ned på den siden uansett hvor hardt vi skrur det til der oppe. Vi må da muligens sette inn et feste i nederste venstre hjørne for å få det til å holde høyden.

fronter på plass på nederste og venstre del av kjøkkenet.

Etterhvert som det minker med esker med dører i, minker det også med esker totalt sett, og det begynner å bli lettere å få oversikt over det som er igjen. Det har i den forbindelse dukket opp en eske vi lurer fælt på hvor kommer fra. Det står at den inneholder en dør i størrelse 50×92, noe som skulle tilsi en dør til et høyt veggskap. Det er to problemer med det: vi har ingen 50×92 skap og vi har ingen veggskap igjen som mangler dør… Derimot, så er vi ikke i stand til å finne esken som skal inneholde 5 skuffefronter til benkeskapet som skal stå mot den andre veggen. Den første umiddelbare tanken er da at de som leverte alle eskene hjem til oss fra Ikea har gjort en ombytting av disse. Men etter å ha sett igjennom kvitteringen ser det ut til at vi aldri har kjøpt de 5 skuffefrontene. Vi finner heller ikke 50×92-døra på kvitteringen, så vi har helt tydelig ikke kjøpt denne heller. Men hva har skjedd da? Box-folka som leverte eskene kom med 42 esker, og det skulle i følge lappen vi fikk da vi bestilt hjemkjøring være 42 esker. Vi kontrolltalte flere ganger at det var 42 esker, så hvis vi har en eske vi ikke skulle hatt, hva er det da vi mangler? Og hvis det ikke er skuffefrontene, hva da? Og hvordan har vi klart å ikke kjøpe skuffefrontene, siden vi var veldig nøye og systematisk da vi gikk rundt og plukket esker på Ikea? Her er det et meget snodig mysterie som må løses…

Vi hadde forøvrig håpet å få fuget flisene i går, men siden flislimpakken sier at det skal tørke i minst 24 timer ved en temperatur på 20 grader, og det i det siste har vært endel kjøligere, så tok vi ingen sjanser. Vi har jo ikke egentlig peiling på hva vi driver med, så best å være på den sikre sida ;) Vi satser da på å få fuget i kveld. I mellomtiden skal jeg ut og prøve å finne noe benkebelysning, for det begynner å bli på høy tid…

fronter på plass overst til venstre på kjøkkenet

Leave a Reply