Oppussing av kjøkken 21 – forviklinger

For å prøve å løse mysteriet med de forsvunne skuffefrontene og den ekstra veggskapdøra satte jeg i gang med å sortere varenumre fra ikea-kvitteringen i et regneark. Etter mye fintelling og sjekking av hva de forskjellige varenumrene egentlig er, kom jeg fram til at vi nok aldri kjøpte de skuffefrontene. Men det mer oppsiktsvekkende jeg kom fram til, var at kvitteringen bare har 40 kolli av typen vi betalte for hjemkjøring av (vi tok med småtingene selv). Han hjemkjøringsfyren talte 42 kolli, og de leverte 42 kolli, så hvis det er riktig at vi bare skulle hatt 40, så har vi vel en eske til et sted som vi ikke skulle hatt… Blir spennende å se om det stemmer.

Det ble da altså en Ikea-tur på meg igjen i går, for å få kjøpt disse skuffefrontene. Det var helt klart en dårlig dag å dra på Ikea. Ingen tvil om at folk hvalfarter til Ikea i fellesferien, der var det helt stinn brakke! Første gangen jeg er på Ikea Slependen etter at de utvidet, og det er folk der til å dirigere trafikken inn på parkeringsområdene… Det lovte jo ikke bra bare der, ikke lett å få parkert med andre ord. Og nå er det svært der, altså utrolig mange plasser! Neste “hintet” var jo da at det var tomt for handlevogner… Også første gangen jeg opplever det. Jeg skulle bare ha litt småtterier, så klarte meg greit med en gul handlepose. Men da jeg kom til selvbetjeningslageret måtte jeg jo ha en flat tralle til skuffefrontene mine. Den maskinen som spytter ut dem hadde selvsagt sluttet med det, men det stod en tralle litt innenfor som jeg fikk fisket ut. Så var det slutt. Dama bak meg utbrøt frustrert: “hvorfor kommer det ikke flere traller ut nå da?”. Og så var det jo selvsagt megakø i kassene, med alle kasser åpne… oh well, Ikea-tur i fellesferien? Ikke opplevd det ennå? Det vil du ikke heller. Hvis du trodde det var folksomt der til vanlig, så har du ikke sett noenting…

Deretter bar det til Bauhaus for å få kjøpt en ny endekant til plata vår uten en slik, og kanskje litt lys og noen andre småting. Nå har jeg da fått tak i noen spotlights, men jeg kjøpte bare tre stykker, så håper det blir nok. Med den crazy sterke belysningen i taket nå, så er det sjanser for det…

fliser, nå med fugerTil slutt kom tiden for dagens høydepunkt: fuging av fliser. Etter en lang dag med mye kø og mange folk var det ikke akkurat det jeg hadde mest lyst til, men må man så må man. Fuging viste seg å være noen hakk værre enn å legge fliser, spesielt hvis man vil ha det pent :P Det var vanskelig å få fylt alle fugene godt opp hele veien, og få det hele jevnt og fint. Vi fant en ganske grei teknikk da. Asbjørn gikk foran og fuget så godt han klarte, så gikk jeg bak og reparerte og kvalitetssikret ;) Måtte tette endel sprekker og mangler i kantene og slikt, og glatte litt bedre for jeg brukte glattebrettet, mens han bare hadde en fugesparkel. Den var best til å få fugemasse inn i fugene, mens glattebrettet var best til å jevne ut, så da var det ganske greit å gjøre det slik :) Resultatet ble faktisk ikke så værst, men jeg har sett jevnere fuger i mitt liv altså ;) Blir spennende å se resultatet når vi har fått vasket flisene ordentlig.

Leave a Reply