Oppussing av kjøkken 22 – så nære, men likevel ikke

I går var det tid for litt rydding igjen. Nærmere bestemt balkongen. Det har jo vært vår dumpingplass i disse oppussingstider, men vi har ikke fått kastet noe ut etter de første turene på Grønnmo med det revede kjøkkenet. I går var det da altså tid for en ny opprydning. Gammelt sammenbrettet lineoleumsgulv, masse små og store tre- og spon-biter, gamle lister, diverse emballasje og mye annet småskrot lå og slang. Morfaren til Asbjørn stilte opp med henger tidlig på morgenen (vi har bil, men verken henger eller hengerfeste, så alle tilhenger-turer krever både lån av bil og henger, som regel får vi sjåfør på kjøpet). Planen var å få kjørt av gårde med alt skrotet så tidlig som mulig, så Asbjørn kunne være på jobb så tidlig som mulig. Det klarte vi fint, og enda bedre enn forventet, for morfaren til Asbjørn insisterte på at vi ikke trengte å være med til Grønnmo, det klarte han fint selv. Så en stor takk til ham! :)

fliser, nå uten slør (i hvertfall nesten)Så var det på tide å vaske flisene for å prøve å bli kvitt det såkalte sløret, og fjerne dekkplasten over benkeplata. Å bli kvitt sløret viste seg lettere sagt en gjort, og jeg vasket over flisene hele tre ganger i løpet av gårsdagen uten å bli helt kvitt det. Det blir bedre for hver gang, og nå syns det nesten ikke, men hvis jeg tar fingeren over en flis får jeg fortsatt litt hvitt støv på den. Jeg får vel ta et par vaskerunder til i dag :P

Fjerning av dekkplasten var heller ikke bare bare. Vi hadde teipet den ganske godt fast inntil kanten av benkeplata, noe som kanskje ikke var så lurt, siden den da kom godt innunder flisene… Det var nemlig ikke så lett å få bort all denne teipen, som visse steder både var blitt fuget og limt med flislim… Jeg fikk nå fjernet alt det som stakk utenfor flisene til slutt i hvertfall. En liten skrutrekker til å pirke med hjalp. Det lille som ligger igjen under der nå, det får bli igjen bak silikonen… Nå som vi har fjernet plasten kan jeg jo endelig få vist noen bilder av de to siste benkeplatebitene også. Altså en pen skjøt, og en plate uten endekant:

Ganske så bra skjøt

må nok ha en endekant der ja...

hacker-hjørneEllers gikk gårsdagen med til helt andre ting enn kjøkken… Jeg har nemlig et annet prosjekt på gang som jeg egentlig skulle gjøre denne uka (kjøkkenet skulle jo bare ta 2 uker :P ), nemlig å installere mine to nye datamaskiner. Hardwaren skrudde jeg sammen helgen før vi begynte på kjøkkenet, men så rakk jeg jo ikke mer. I går rigget jeg meg imidlertid opp på pulten min, slik at alle tre maskinene kan kjøre samtidig ;) (de to nye + denne jeg skriver fra nå). Det ble et fint lite hacker-hjørne som Asbjørn kalte det ;) Men nok digresjoner, dette er jo en post om kjøkkenoppussing…

litt for bred, litt på skrå, ikke langt nok inn til å kunne festes...Vi var begge ganske trøtte og slitne i går kveld, så det ble lite utrettet på kvelden. Vi fikk rettet opp det meget skjeve skapet ved lufteluka, men det hjalp dessverre ingenting på skjevheten i døra :( Vi sagde så ut en utforing til ved siden av vinduet, men denne ble litt for bred (ca. 1mm, vanskelig å sage det…), så vi må få kjøpt noe grovt sandpapir så vi kan pusse den litt ned. Nå står den bare sånn litt på tverke inne i hullet… Vi begynte i steden å planlegge hvor vi skulle skru opp spottene for å få best belysning, men innen vi var sånn passe fornøyd med plasseringen var vi så trøtte, så vi gikk bare og la oss. Vi innser det nå: vi er nesten ferdige, men likevel er det så utrolig mye småplukk som gjenstår, og det tar tid! Vi blir nok ikke ferdige til vi skal reise bort til helgen, men håpet er nå bare å være ferdige nok til at kjøkkenet kan brukes sånn noenlunde normalt…

Leave a Reply