Oppussing av kjøkken – 6 – lyset

Vi har sett lyset. Og da snakker jeg ikke om noen nær-døden opplevelse, men lyset i enden av tunnelen. Det tok lang tid å få skrapet alt limet vekk fra gulvet i går, men det gikk likevel mye fortere enn fryktet. Det var dog en skikkelig seig masse vi hadde med å gjøre, og Asbjørns hender er ganske vonde og opphovne i dag. Bildet viser hvordan det så ut mens vi holdt på. Ikke så lett å se av bildet hvor tungt det var å fjerne, men man kan i hvertfall se forskjellen på lim og ikke lim…

limsmørje

Da vi var ferdige med gulvet kom Martin (broren min) for å legge opp noen stikkontakter (flaks å ha en bror som er elektriker). Vi måtte ha strøm til varmtvannsbereder, oppvaskmaskin og komfyr med ledninger som skulle ligge bak skapstammene vi skal montere i dag, så var greit å få de på plass. Dessuten må vi ha strøm til berederen i morgen tidlig hvis de skal bli no varme i vannet ;) Bildet viser kontaktene til berederen og oppvaskmaskinen.

Nye stikkontakter

Til slutt på kvelden kom vi i gang med å legge gulv. Vi håpte i det lengste at vi skulle få feid det unna, men stikksaga bestemte seg for at å skjære rett, det gadd han ikke, så det viste seg å ta litt tid. Vi stoppet derfor etter to nesten komplette rader. I dag håper vi å få stikksaga til å ville skjære sånn noenlunde rett (ja, vi brukte noe rett som vi satt fast til bordet vi skulle kutte slik at stikksaga kunne følge den kanten, det er bladet som stikker av til venstre inni der…), slik at vi kan få feid gulvet unna før lunsj, og sette i gang med skapstammer og slik. Håpet om varmtvann tirsdag morgen lever ennå :)

Starten på et nytt gulv

2 Responses to “Oppussing av kjøkken – 6 – lyset”

  1. heidisu says:

    Hei! Eivind snakka om kjøkkenoppussinga deres, og nevnte bloggen, så nå har jeg blitt en trofast leser. Det er jo rene spenningsserien å følge med på hvordan det går med kjøkkenet . (Og så kan man jo lære noen triks om vi skulle finne på å pusse opp noe selv en gang). Jeg krysser fingre for at saga har en kommet på bedre (rettere) tanker i dag! Venter spent på fortsettelsen:-)

  2. Kallyne says:

    Ja, fine tapeter, og det hadde blitt vagtels kval, ja! Synes en fond vegg er se5 fint! Men her er det se5 mye vinduer, at jeg tror det ikke ville blitt like fint. Eller?Ha en fin hf8stdag! Ser nydelig ut i dag, men kaldt! I hvert fall her inne i skogen! :)Klem Cathrine :-)

Leave a Reply