Oppussing av kjøkken – epilog

Så var det overstått. Vi har nytt kjøkken. Det er helt fantastisk :) Det har vært et slit, men jeg angrer ikke et sekund. Det er verdt alt strevet! Ennå er det noen få bittesmå ting igjen å gjøre, som å legge på terskel og legge en fin list mellom foringen og taket. Men det haster ikke, og vi har god tid (nei, vi skal ikke utsette det i det uendelige…). Vi har nå fått nesten alt på plass i skapene igjen også (med unntak av det som er i den esken som kan synes på noen av bildene lenger ned i posten), så nå bruker vi kjøkkenet for fullt. Og neste gang vi skal pusse opp kjøkken, så har vi masse erfaring i bagasjen som forhåpentligvis vil gjøre det til en mer smertefri opplevelse. Men, til å være førstegangskjøkkenoppussere, så syns jeg vi har klart oss fint :) Her er noen bilder av resultatet.

6 Responses to “Oppussing av kjøkken – epilog”

 1. heidisu says:

  Gratulerer med (så og si) ferdig kjøkken! Det er superlekkert!

 2. Cecilie says:

  Takk heidisu :)

 3. Magnar says:

  Heihei, vi har nå startet et prosjekt med totaloppussing av leilighet. På kjøkkenet har vi sett på samme mikro som dere har valgt.

  Vi har nå begynne å lure på om vi skal droppe å sette inn dør mellom gangen og kjøkkenet, men før vi kan gjøre det må vi være sikre på at ventilatoren virkelig kan fjerne stekeosen.

  Hvilken erfaringer har dere gjort dere i bruken av denne løsningen?

  Mvh.

  Magnar

 4. Cecilie says:

  Oi, så ikke at denne kommentaren lå til godkjenning før nå. Eposten om den må ha gått i spamfilteret mitt. Antar at det er litt for sent å svare på dette nå, men jeg kan jo svare uansett, for kanskje andre som lurer på dette. Ventilatoren er dessverre ikke så god som vi hadde håpet. Den dekker nemlig ikke hele flaten over komfyren, og derfor fungerer den best på de bakerste platene, og ikke tilfredstillende på de fremre platene. Det kan hende den vil fungere bedre hvis man har avsug ut, men vi har da altså kullfilter-løsningen. Når det er sagt, så har vi heller ikke dør mellom kjøkkenet og stua, og det er kun når vi steker ting som gir voldsom stekeos at det siger inn i stua. Men hvis man er bekymret for stekeos utenfor kjøkkenet, så vil jeg nok anbefale en bedre ventilator og/eller dør.

 5. JrRRr76 says:

  Hei. Tusen takk for spennende blogg. Kom med en tilfeldighet inn her, men blir å bokmerke denne for fremtidig inspirasjon og “oppslagsverk”. Likte spesiellt server-skapet med tilhørende vifte. Har faktisk ikke tenkt på at man kan ha det på kjøkkenet, fungerer det greit hos dere?

  Hilsen
  Jørn Rune

 6. Cecilie says:

  Det fungerer absolutt helt strålende. Det eneste minuset er at det fungerer ikke godt nok med en vifte fra friluft når frilufta ute holder flere-og-tyve grader ;) Da blir det godt og varmt inni der, men det har aldri blitt så varmt at det har vært et problem. Og så er det jo bare å sette opp skapdøra litt innimellom på de varmeste dagene. Har også en liten UPS stående inni der, så oppetiden er det ikke noe å si på :)

Leave a Reply