Zelda: Phantom Hourglass

Hørt om zelda før? Ikke det? Slå det opp på wikipedia :P Zelda er en veldig kjent spillserie fra Nintendo, som har pågått siden NES-dagene. Jeg derimot, “oppdaget” ikke zelda før wii’en kom. Jeg hadde såklart hørt om zelda før det, men aldri spilt noen av spillene. Det var vel rett og slett fordi foreldrene mine kjøpte mario til meg, og ikke zelda da jeg var liten. Men da wii’en kom i butikkene, og Zelda: Twilight Princess var et lanseringsspill som ble skrytt opp i skyene, ja da måtte jeg jo prøve det. Og dæven ble jeg overbevist. Der og da ble jeg zelda-fan. Så da Phantom Hourglass kom til DS for en tid tilbake måtte jeg jo selvsagt kjøpe meg det. Dessverre er det blitt stående i hylla mi ganske lenge fordi jeg rett og slett ikke har tatt meg tid til å begynne å spille det. Men her om dagen tok jeg det fram og tenkte at det var på tide og sjekke ut om dette spillet svarte til forventningene. Det tok ikke lange tiden før jeg var helt hekta, og hvert ledig øyeblikk er blitt benyttet til å tråle dungeons, seile på sjøen, fiske fisk, lete etter “spirit gems”, knuse bosser og rett og slett fortape meg helt i denne verdenen. Så hva er det som gjør zelda så bra? Humoren i spillet? Det kreative designet? Den velsmurte spillmekanikken? Det brukervennlige interfacet? At alt er så gjennomført? At det er masse å gjøre, også utenfor det som leder historien fremover? Ja, til alt det. Det er ikke uten grunn at zelda gjerne får fabelaktige anmeldelser av alle spilljournalister. Det er rett og slett knall gode spill, både for barn og voksne ;) En litt morsom ting med akkurat Phantom Hourglass er at selv om spillet er et Zelda-spill, så er ikke zelda faktisk med i spillet. Zelda er jo prinsessen som Link (hovedpersonen) gjerne må redde (slik mario redder princess Peach), men i Phantom Hourglass er det en annen jente man må redde, Tetra. Men hvem bryr seg  så lenge spillet gir timevis med moro :) Min eneste klage? Det kunne godt ha vart enda litt lenger :P

Leave a Reply