Oppussing av kjøkken 16 – serverskap

I går var det tid for å få opp de to siste benkeskapene som skal festes til mur. Det ene av disse skal bli serverskapet vårt :) Klok av skade over hvor varmt det ble i det gamle “serverskapet” (som egentlig bare var en liten bit av høyskapet som også fungerte som bøttekott :P ), har vi kjøpt en 250mm vifte for å skape litt luftsirkulasjon inne i skapet :) Siden det så beleilig var en avtrekksluke på den veggen denne vifta skal peke mot, burde det bli god temperatur på den lufta vi drar inn, i hvertfall med unntak av de varmeste sommerdagene, som det jo ikke er så mange av i dette landet ;)

pent lite hull...Mesteparten av gårsdagen gikk for min del med på å sage ut hull og tilpasse denne vifta. En vifte beregnet på å skulle monteres i en tynn kabinettdør, blåse luft inn i kabinettet og ha viftegrillen på utsiden passer ikke umiddelbart for montering i en noe tykkere sponplate for blåsing inn i skapet med viftegrillen på innsiden. Det ble derfor både saging i skapets sidevegg, og litt kutting i ramma til viftegrillen. På bildet til høyre vises hullet med ramma til viftegrillen satt inn på undersiden. De små sorte plastbitene som stikker opp av hvert sitt hull er for å skru fast vifta i. Siden jeg monterer vifta “gal” vei, så er disse egentlig alt for lange (de er like lange som tykkelsen til vifta, siden festehullene i vifta er på innblåsingssiden av vifta). Men fordi jeg monterer i en tykk sponplate i steden for en tynn kabinettdør er de bare litt for lange, siden mesteparten av lengden brukes til å penetrere plata (så egentlig ganske beleilig at jeg monterer vifta feil vei, ellers hadde jeg hatt et problem ;) ). Disse plastfestene skar jeg derfor til, slik at de kom på nivå med plata, og vifta kunne festes helt inntil. En annen ting jeg måtte gjøre fordi ramma er på innsiden, var å skjære et lite hakk i plata på innsiden, slik at ledningene kunne snike seg under ramma. Dette var litt kinking å få til siden skapet var montert sammen allerede, så jeg lå på ryggen inni skapet og sagde over hodet mitt. Sykkelbriller gjør for øvrig utrolig gode vernebriller med glasset for dårlig lys satt inn ;)

serverskap med integrert vifteTil slutt var det bare å skru vifta fast, og sette skapet på plass inne i hjørnet. Vifta har en rheostat, som egentlig skal monteres inne i ramma slik at man kan styre viftehastigheten med et lite hjul på siden. Dette ble litt overdrevent komplisert å få til å både se bra ut og fungere greit når vifta var montert slik, så jeg valgte å bare la den henge. Tenker jeg fester den med litt dobbeltsidig teip til veggen i skapet senere, det burde fungere bra, selv om det kanskje ikke vil se så bra ut…

massiv vifte altsåVifta stikker forøvrig ganske langt ut fra skapsiden, så det er godt det er noen cm til veggen på dette skapet ;) Bildet til høyre er tatt litt sånn skrått ovenfra skapet. Ser at vifta lager en fin refleksjon i veggen når sola står inn :) Når benkeplata kommer på, og vi setter inn en foring mellom veggen og skapet, så blir jo ikke dette synlig lenger. Skapet er forøvrig ikke skrudd fast til veggen ennå heller, for vi må trekke det ut igjen så elektrikeren kommer til inni hjørnet der. Men hullene har vi boret :) Med borhammer! :)

enden på radenVi har nå også montert 50-skapet som skal stå ved siden av varmtvanns-berederen. Dette var faktisk det skapet som til nå har vært vanskeligst å få i riktig høyde og i vater. Jeg lurer på om kanskje gulvet der borte er litt lavere enn resten av raden, for vi måtte heve det endel for å få det på rett nivå. De andre skapene har alle vært i perfekt høyde og i vater umiddelbart. Det blir spennende å se om vi har fått det rett, når vi legger på benkeplata ;) Det var jo litt vanskelig å få sammenlignet med resten av raden, siden benkeplata allerede ligger på her, og siden det skapet som står rett til høyre for det ikke har vegger… Vi har uansett ikke skrudd fast dette skapet ennå heller, siden det også står i veien for litt elektrisk arbeid. Men hullene er boret :) Så nå er vi ferdige med å bore i betongen! I hvertfall for denne gang… Resten av skapene skal festes til den eneste veggen i leiligheten som ikke er i betong, den mellom stua og kjøkkenet.

I dag er det tid for en ny elektrikervisitt, og kanskje vi kan få satt på litt mer benkeplate :) Nå kan vi i hvertfall veldig snart få kjøleskap og komfyr tilbake på kjøkkenet, det blir deilig å få dem ut av stua!

Leave a Reply