Oppussing av kjøkken – 8 – varmt vann

Nå har vi varmt vann på badet og det er helt fantastisk! Men det viste seg etterhvert i går at vi hadde ikke kunnet bli ferdige med å sette kummen i benkeplata uansett om den “kolliderte” med hullet til rørene til berederen eller ikke. Det tok rett og slett for lang tid, og dessuten så hadde vel naboene politianmeldt oss for å forstyrre nattesfreden (måtte jo borre 2 hull til i veggen for å feste den siste skapstammen under plata og sage veldig mye :P ). Men det som tok lang tid var faktisk ikke å skjære ut hullet i plata, det gikk faktisk ganske greit, men å tilpasse stammen til oppvaskkummen, slik at festene til oppvaskkummen kom innunder. Det følgende bildet viser hva jeg mener.

Innsagde hakk i skapstammen

Ellers så gikk selve saging av hullet ganske greit, som sagt, men vi var en stund nervøse for at den skulle knekke. Når man bare setter i gang og skal sage ut en kjempestor bit midt i plata, så vil vekten til denne biten være en trussel for deler av plata som er blitt ganske smale, og vi så etterhvert at plata var i ferd med å få noen veldig uheldige bøyer på seg. To bukker viste seg å være for lite til å støtte plata godt nok, så en improvisert bukk laget av en pc-kabinett-eske det står ting fra kjøkkenet i og et par Ikea-flatpakkede-skuffer-esker ble slengt under i all hast. Med tre bukker gikk det bedre, og ved å hele tiden skjære ut små stykker av plata i steden for en stor bit holdt plata sammen under stresset.

Så begynte moroa. Løfte plata opp på skapstammene, sette kummen nedi, se at vi måtte skjære til noe på toppen av skapstammen for å få både kummen og festene ordentlig nedi, løfte kummen ut igjen, løfte plata av igjen, sage i skapstammen. Gjenta så til du har mistet tellingen… Først hadde vi sagd for lite. Så hadde vi ikke sagd et sted vi måtte sage. Så måtte vi sage enda litt mer på det første stedet. Så var det enda et sted i måtte sage, som vi trodde vi ikke skulle behøve å sage… osv… Det tok sin tid! Men til slutt “smatt” kummen nedi (med litt tvang, det ene festet er litt kranglete, og vil ikke bøye seg ordentlig bakover slik at det går nedi lett). Så til slutt løft alt av igjen, og påfør fuktstoppeguffe (husker ikke hva det heter) på innsiden av hullet. Vi tok likegodt og klasket litt på alle utskjæringene i stammen også, siden disse er under kummen og ved alle rørene, og ikke er impregnert… Her er et bilde av det fine hullet.

påføring av fuktstoppeguffe i det fine hullet.

Så var det å vente mens alt tørker, løfte plata på plass, skru plata fast, legge kummen oppå plata ved siden av hullet, klar for påføring av silikon og vente på rørlegger. Han skal komme igjen i dag, og vi har valgt å ikke legge kummen oppi før han kommer, fordi det ser ut til å lekke littebitt fra den ene tilkoblingen til varmtvannsbereden, så vi vil han skal ha god plass til å se på det før vi fester kummen oppi.

Til slutt ble det litt TV for første gang på lenge, og en god varm dusj på eget bad. Herlig :)

hull klar for kum

Leave a Reply