Oppussing av kjøkken 9 – sliten

Jeg begynner å kjenne påkjenninga nå. Fysisk arbeid fra morgen til kveld i mange dager i strekk er endel hardere enn hva jeg er vant med. En til to treningsøkter om dagen blekner i forhold til å pusse opp kjøkken. I går fikk vi ikke gjort veldig mye. Rørleggeren skulle komme midt på dagen, så vi sov lenge og gjorde lite før det. Vi fikk ryddet og støvsugd all sagflisen på kjøkkenet og dyttet oppvaskmaskinen på plass (yey! en ting mindre i stua!) slik at rørleggeren kunne koble til denne også. Så gjorde vi klar kummen for å ta på silikon på undersiden slik at vi kunne gjøre det raskt når rørleggeren var klar til å montere den. Så satt vi egentlig bare å så på tv til han kom.

Ikke akkurat lett å komme tilDa vi skulle stappe kummen nedi hullet litt raskt (kunne ikke la rørleggeren vente) så glemte vi at det hadde vært lurt å klemme den godt nedtil benkeplata rundt kantene. Vi var så fornøyd med at den skle greit oppi, tørket bare vekk litt overflødig silikon og slapp rørleggeren til. Konsekvensen ble da at kummen er veldig godt nepå rundt selve kum-området, men avrenning har litt sprekk ned til benkeplata. Silikon var jo da størknet nok til at det ikke var bare bare å få dyttet det hele nedtil, men vi tenkte det kanskje ville gå greit når vi strammet kummen til med skruene på undersiden. Det var forøvrig lettere sagt enn gjort, da en av nevnte skruer er bak berederen, to er delvis over og til venstre for berederen, to er bak kummen og to er klin inntil kummen på ene siden og liksom “nedi” sideplata til stammen. Det er med andre ord kun 3 greit tilgjengelige skruer, alle i fronten, og selv de er litt krøkkete. Spesielt den som er over berederen… Det er ikke bare bare å komme til med skrutrekker, og selv om man kommer til, er det håpløst å få lagt noe kraft på, så nå har jeg bestilt en slik, i håp om at det skal gjøre det umulige mulig ;) Forøvrig så tenkte vi å tette sprekken mellom avrenning og benken med litt ekstra silikon bare, det er jo ikke så mye, og bedre å sørge for at det er 100% tett enn å streve med å få det flatt. Gjør jo ikke noe at den heller litt i retning kummen ;)

Nevnte jeg forresten hvor greit det er å ha en ikea-stamme til overs? Vi tok jo den 60-stammen vi egentlig skulle bruke mellom kjøleskapet og varmtvannsberederen og brukte bunnen som sokkel til berederen. Vi må jo nå uansett kjøpe en 50-stamme å ha der. Men denne stammen har fungert ypperlig som reservedeler :) Bunnen som sokkel til berederen, topp-plankene skrudd til veggen som hjelpelister å legge benkeplata på inne i hjørnet, noen av skruene har vi brukt til å bytte ut noen skruer fra andre stammer med når hodet var i ferd med å gå i stykker på dem, ene sideveggen har vi brukt til å bytte ut en sidevegg i oppvaskkum-stammen vi hadde sagd feil i, og bakplata har vi brukt som underlag til kummen når den har ligget oppå benkeplata for å ikke ripe opp denne :)

Dagen i går avsluttet vi med å få litt ordentlig middag hos moren min, i bytte mot å hjelpe henne med å montere et dusjkabinett (som forøvrig heller ikke var plankekjøring, men det er en annet historie :P ).

Å så utrolig deilig å ha kummen og berederen på plass! Nå kan vi arbeide i et mer rolig tempo :) I dag blir det handlerunde, mange ting vi har funnet ut at vi mangler…

Kum, rør og oppvaskmaskin

One Response to “Oppussing av kjøkken 9 – sliten”

  1. batman says:

    Hei,
    Herlig blog Cecilie! Dette blir jo riktig så bra :) Lykke til videre.

Leave a Reply