TV2 Sumo, så du skal slippe å se videoene på nett

Som ivrig tilhenger av Tour de France prøver jeg å få med meg så mye som mulig av sykkelsirkuset som pågår nå. Er jeg i nærheten av en TV, så sørger jeg for å ha den stående på TV2 mens etappen pågår, selv om jeg ikke sitter benket foran TVen hele etappen. Når jeg derimot ikke er i nærheten av en TV, så er laptopen førstevalget, og jeg følger med på live-oppdateringer og slikt.  Et forsøk på å se en etappe via TV2s web-tv, kalt Sumo, var derimot ikke noen stor suksess. Ikke bare stenges linux-brukere ute fordi videoene kun vises med Silverlight 2.0 (og moonlight, som er silverlight til linux funker bare for silverlight 1.x), men man må betale et dyrt abonnement for å få tilgang til videoene. Det er altså ikke mulighet til å bare kjøpe tilgang til en enkelt sending. (heldigvis vises silverlight-feilmeldingen før man kjøper tilgang…).

Dette ga jeg alså raskt opp, men senere på kvelden ønsket jeg å se oppsummeringsvideoer og intervjuer fra etappen, slik som de som er tilgjengelige i denne artikkelen: http://msn.tv2sporten.no/sykkel/tdf/article2811410.ece. Disse videoene koster i det minste ikke penger, men å få sett dem var allikevel en ganske håpløs opplevelse. Jeg prøvde som alltid først å se videoene i firefox (i linux, selvsagt). Denne gangen fikk jeg faktisk ikke silverlight-feilmeldingen, i steden åpnet mplayer-pluginen et avspiller-vindu. Men ble videoen spilt av? Nei, selvsagt ikke, det hadde jo vært for lett. I steden for å forsøke å finne en løsning på problemet i linux, så valgte jeg å boote laptopen min i windows, fordi jeg rett og slett bare hadde lyst til å se videoene og så gå og legge meg, uten for mye styr. Neste forsøk var derfor i firefox i windows. Denne gangen var silverlight-feilmeldingen tilbake, og jeg installerte silverlight i windows og tenkte at nå var alt fryd og gammen. Den gang ei. Med silverlight installert dukket ikke videoen opp i det hele tatt. I stedet var det et stort tomt hvitt område der videoen skulle ha vært. Javel, da får vi prøve i internet explorer da, det burde da funke. Microsoft all the way, kan det gå galt nå? Jada, samme resultat som i firefox. Jeg avinstallerte silverlight og gikk tilbake i firefox. Denne gangen klikket jeg på linken for å se videoen i en vanlig avspiller. Avspilleren dukket opp, men videoen spilte fortsatt ikke av. Tilbake i internet explorer, og vanlig avspiller igjen. Endelig! Til slutt fikk jeg altså videoene til å virke, i windows, med IE og windows media player.

Det morsomste av det hele? Silverlight-feilmeldingen: “Din maskin mangler Silverlight, eller trenger en oppgradering. Microsoft silverlight gir en bedre videopplevelse og støtter flere nettlesere og operativsystemer enn vår tidligere løsning. Klikk her for å installere.” Da lurer jeg på, hvilke operativsystemer og nettlesere er det? Jeg har ikke klart å finne noen. Og hvor dårlig var så den gamle løsningen, hvis den var enda dårligere?

2 Responses to “TV2 Sumo, så du skal slippe å se videoene på nett”

  1. Eivind Mork says:

    Den gamle løsningen brukte sikkert gif-animasjoner :-)

  2. Cecilie says:

    Hehe, ja, men det burde da ha funket i det minste :P

Leave a Reply