Oppussing av kjøkken 11 – sakte framover

Første veggskap på veggenDet første veggskapet henger nå på veggen, jammen på tide! Det var ikke bare bare å henge opp hjørneskapet heller, det var tungt og uhåndterlig, og å få det helt rett var en prøvelse. Vi har forøvrig gitt opp tanken på å bruke Ikeas måte å henge opp veggskap på med en hjelpelist hengende på veggen. Dette krever nemlig drilling av masse hull i betongen bortover, og det er vanskelig å få lista rett. Vi har i steden valgt Maxbos variant for opphenging av veggskap (de har fått masse gjør-det-selv videoer på hjemmesidene sine), der bruker de noe de kaller en lekt (en liten støtteplanke som har riktig høyde opp fra benkeplaten), til å hjelpe til å holde skapet i rett høyde med litt mindre fysisk anstrengelse. Det fungerte ganske greit, men det er fortsatt ikke så lett å få det første skapet helt rett. De neste bør bli lettere, for de skal jo tvinges sammen med det forrige for montering.

stygge veggen uten listerVi har nå kjøpt nye gulvlister og dørkarmlister, etter å ha stått i trelastavdelingen og sett ut som forvirrede storbyfolk på landet en stund… Vi fant nå til slutt det vi skulle ha, så da får vi håpe at vi klarer å kutte til hjørnene og slikt riktig :) Vi har kjøpt en sånn boks til å sage vinkler i, men jeg skjønner ikke bæret av den. Asbjørn ser ut til å ha litt mer kontroll dog, så det ordner seg nok :)

Vi har også kjøpt en ny liten eikelist til å fylle ut hullet mellom terskelen og gulvet med. Så tetter vi sprekken mellom eikelista og gulvet med en messinglist til slutt, slik det er gjort ellers i leiligheten. Men det har vi 3 meter av allerede, som skulle vært lagt andre steder for lenge siden ;) Sånne uvesentlige ting er lett å utsette altså…

Nei, nå står vi opp senere og senere, og diller mer og mer, på tide å ta seg sammen og gå og montere flere skapstammer!

One Response to “Oppussing av kjøkken 11 – sakte framover”

  1. batman says:

    Jeg syns fremgangen er formidabel, når man set hvem som jobber med prosjektet ;) Neida, bare tuller med deg Cecilie. Men spør, hvis det er noe. Kan være en bygdenerd som meg selv kan komme med noen tips:)

Leave a Reply