Oppussing av kjøkken 12 – enden er nær

Rekke med stammerVi begynner å se slutten på dette nå. Vi har begynt å snakke om hva vi har igjen før vi er ferdige. Det er endel, men det er mye småplukk, som å montere dører og håndtak, sette inn skuffer og slikt. Vi har jo selvsagt endel stammer til å sette opp, men i går fikk vi slengt opp tre til, og er ganske fornøyde med det. Litt dumt at vi står opp så sent for tiden, for da blir det mindre boretid før naboene kommer og klager, men i forhold til den tiden vi hadde i går var ikke tre skap galt i det hele tatt. Spesielt siden vi måtte begynne med å ta hjørneskapet ned igjen, for det hadde seget litt ned i løpet av natten, og det viste seg at den ene murpluggen var blitt helt vridd etter for mange forsøk på å få justert skapet riktig. Med litt hjelp av naboen vår, Christian, gikk det derimot lettere å få det riktig, så nå henger alt pent :)

Vi gjorde ellers et par andre småting i går, som å få malt et første strøk på vinduskarmlistene. De var utrolige stygge på den ene sida etter at små glipper mellom høyskapet som stod inntil og lista hadde vært tettet med sparkel og greier… Får håpe de blir litt penere med noen strøk maling :)

stammer og luftelukeVi satte også inn et par nye lufteluker. Den ene av dem kan sees på bildet til høyre. Det var her det tidligere var avtrekk fra ventilatoren, men siden husordensreglene sier at man ikke får lov til å ha avtrekk ut fra ventilatoren (vi visste det ikke, men ble opplyst om det av Christian, som også skal pusse opp kjøkkenet sitt), går vi for kullfilter, og satte bare en ny front på lufteluka. Vi oppdaget også en lufteluke til, som vi ikke var klar over, og ikke vet hva har vært til, gjemt bak høyskapet. Det er nederst på samme veggen som avtrekk-luka, ganske så merkelig plassert. Den har vært lukket og bortgjemt i årevis, men egentlig var den utrolig beleilig plassert: skapet som skal stå i det hjørnet skal nemlig være serverskap, og da passer det ypperlig å kunne blåse varm luft rett ut ;) Vi hadde opprinnelig tenkt å blåse lufta ut på siden, og så ikke sette inn en foring slik at lufta kom ut i rommet. Det blir nemlig en 6-7 cm igjen til veggen i det hjørnet. Men nå som vi kan blåse lufta rett ut så kan vi jo sette inn en foring der også :)

I dag er det søndag, og da er det visst ikke lov å bore her… Vi kan jo gjøre det allikevel, men siden vi allerede har terget en litt arg nabo som bor i etasjen over, så er vi litt redde for å få ham på døra igjen :P Vi satser derfor på å gjøre litt andre ting i dag, som ikke bråker fullt så mye, slik som å kappe til lister og male litt mer rundt vinduet.

Leave a Reply