Oppussing av kjøkken 13 – stilledagen

Søndag er dagen for å ikke provosere naboene unødig. Vi startet derfor med noe så stille som et strøk maling på vinduskarmlistene (etter å ha sovet alt for lenge…). Da jeg skulle ta av maskeringsteipen klarte jeg å skalle av et lite flak med maling, så jeg får vel prøve å klatte over det senere…

Kappede, men løse listerKutting av gulvlister gikk veldig greit, men vi kunne ikke ha gjort det uten en sånn boks for å skjære vinkler i. Eneste problemet med denne boksen, er at det kommer en forferdelig hvinelyd når vi sager i den. Gnissningen mellom saga og boksen lager en sånn kritt-mot-tavle-hvinelyd. Grusomt, nesten så vi måtte ha hørselvern :P Vi har lagt listene på plass der de skal, men ikke spikret dem fast ennå. Hvorfor ikke? Tja, godt spørsmål… latskap? Vi var nok litt daffe i går… Får skylde på været ;) Listene ble i hvertfall pene, og det eneste problemet vi kan se er at ikke alle gulvbordene er kommet langt nok inn til veggen i forhold til listtykkelsen, men det er bare på et par steder som ikke blir så synlige (f.eks bak kjøleskapet), så vi bare ignorerer det.

bitteliten skapstammeVi monterte til slutt opp en ventilator-skapstamme, som Ikea kaller det så fint, et veldig lite veggskap til å henge fast ventilator i. I vårt tilfelle er det snakk om en mikro-ventilator som Whirlpool kaller det, en mikrobølgeovn med integrert ventilator. Vi kikket i bruksanvisningen til denne for å se hvordan vi må skjære hull i overstammen, og tegnet opp disse, klare til å sages med bråkete stikksag mandag morgen ;) Jeg fant faktisk fram passeren min for å tegne perfekte runde hull, det var litt moro, lenge siden sist jeg har brukt den :)

Vi har oppdaget et bittelite miniproblem vi må løse da. Den tredje og siste lufteluka på kjøkkenet (den vi faktisk har brukt som lufteluke), befinner seg ca. 2 millimeter for langt til høyre på veggen :P (eller 3 cm, hvis man regner med ramma rundt). Dette gjør at skapstammen som skal opp på veggen til høyre for den, vil blokkere den for åpning hvis vi ikke foretar oss noe. Spørsmålet er bare hva: Sage litt i luka? Sage litt i skapstammen? Sette inn en annen type luke, som kan åpnes uten å løfte noe ut i rommet? Alternativene er der, men hva blir best/enklest/penest? ;)

lufteluke flytt deg litt til venstre?

Nei, da var det å sette i gang å bråke. Nå er vi tilbake på et vekkerklokkeregime, så får vi se om vi får gjort litt mer hver dag da ;)

Leave a Reply