Oppussing av kjøkken 14 – armeringsjern?

I går var dagen da vi skulle få opp igjen effektiviteten. Dagen da resten av skapraden skulle komme på plass. Dagen da vi endelig skulle begynne å nærme oss slutten. Slik gikk det ikke.

ventilatorstammen henger på veggenUtskjæring av hull i ventilatorstammen gikk greit, boring av hull til den, ikke like greit. Det høyre hullet gikk fint, men det venstre hullet ville ikke bli en millimeter større enn der det stoppa, som ikke var dypt nok. Vi lurte på om vi kunne ha truffet armeringsjernet inni veggen, men stenderfinneren var ikke enig. Det vil si, den er litt uenig med seg selv. Innimellom markerer den strøm eller metall over nesten hele den veggbiten, og innimellom er det nesten ingenting der. Tror den har gått litt bananas over ettellerannet der, for det er ikke mulig at det er strømledninger på kryss og tvers i hele det området :P Men nok om det. Vi bestemte oss for at siden stammen var liten, ikke skulle bære noe tung vekt, og allikevel blir skrudd fast til skapene ved siden av, så fikk det holde med ett veggfeste.

Så gikk det ikke lenger. Vi startet på hullene til det innerste veggskapet, med lite hell. Begge hullene var ekstremt gjenstridige. Stenderfinneren markerte kanskje i nærheten av armeringsjen på begge steder, men litt tvetydig. Etter mye drilling fikk vi til slutt det høyre hullet dypt nok, men det venstre var håpløst, nok en gang. Vi ga midlertidig opp, for Asbjørn måtte på jobb (han har tatt et to-ukers konsulentoppdrag. Litt ubeleilig, men sånn er det nå bare).

Hull hull hull...Senere på dagen prøvde vi å lage et hull litt lengre ned i steden, der hvor stenderfinneren i hvertfall sier klart at her skal det ikke være noe. Samme resultat. Så prøvde vi enda litt lenger ned. Samme resultat. Så prøvde vi helt i nederste hjørne av der skapet skal være. Enda værre! Her kom vi bare ca. 1 cm inn i veggen! Hva er det som skjer? Stenderfinneren finner ingenting. Er det drillen? Er det ikke godt nok med en slagboremaskin allikevel? Må vi ha borhammer? Er det betongen som er så hard? Det har jo gått bra til nå, så vi syns jo det er veldig rart. I dag skal vi få låne en borhammer, så får vi se om det hjelper. Hvis ikke, så vet jeg neimen ikke hva vi skal gjøre. Dette skapet må nesten festes på to steder, da det er mye større, og skal bære halve vekten av mikrobølgeovnen også. Dessuten vil det bare være festet til det lille ventilatorskapet, og ikke noe på høyresiden. Akk, vi må få laget et hull på venstresiden et sted! Helst uten å gjøre veggen til sveitserost i prosessen…

Progresjonen er elendig nå. Med Asbjørn i jobb på dagtid, og naboer som ikke lar oss bore lenger enn til kl. 21, så er det ikke lett å få noe mer unna. Vi får håpe det løsner med heftigere verktøy i dag.

One Response to “Oppussing av kjøkken 14 – armeringsjern?”

  1. Leser says:

    Er boret slitt, hva med metallbor?

Leave a Reply