2009 – holmenkollens år

En av de store begivenhetene i 2009 (i hvertfall for en oslo-borger oppvokst i holmenkollen ;) ) er rivingen av den gamle holmenkollbakken og oppstart av byggingen av den nye (med budsjettsprekk og det hele). Så hva var vel et mer passende emne til årets pepperkakebyggverk enn gamle holmenkollbakken? Det høres kanskje litt ambisiøst ut, men i mengde pepperkakedeig, antall former og antall utskjæringer av deig var det et mye mer overkommelig prosjekt enn fjorårets 20 balkonger… Dessverre ble årets deig noe ivrig til å heve i stekeovnen (tross bruken av sintef byggforsk sin pepperkakeoppskrift), noe som resulterte i litt vel tjukke biter og påfølgende sammenføyningsproblemer. I tillegg rettet sidebitene seg ut av seg selv under steking, og dermed ble ikke bakken så bratt som jeg ønsket. Det jeg trodde ville bli det største problemet, nemlig å bøye til ovarennet etter steking mens det fremdeles er mykt, gikk som en lek. Etter litt iherdig limimg (uten å brenne meg på sukkeret denne gangen) hang det hele i hvertfall sammen. Og med en god dose melis og en kvinnelig hopper ble ikke resultatet så aller værst, selv om det kanskje ikke ligner så mye på holmenkollbakken. Her er et bilde av den ferdige bakken.

Leave a Reply